BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

like sini meh...mekasih..MUahh!

Wednesday, November 07, 2012

Jodoh itu kan Rahsia Allah.

              Assalammualaikum!

       Hai hai peeps! Sihat sihat kah semua? hope sihat ja noh.Pagi ni agak tenang,sengaja miera nak hapdate blog..*sebenarnya miera curik tulang,mentang2 bos takdak*hahaha tapi tapi ampa jangan dok report pulak..shut shut dah la..nanti itew belanja coki coki sorang dua.nakk??!
  
    Berdasarkan tajuk diatas*eWAHH...KAU INGAT NAK BUAT KARANGAN KE?*"Jodoh itu Rahsia Allah" .Selain jodoh,ajal maut semuanya Allah yang tentukan. Allah SWT berfirman Maksudnya : Katakanlah ; aku tidak mampu mendatangkan kepada diriku kemudaratan atau kemanfaatan melainkan apa yang dikehendaki oleh Allah. Tiap-tiap ummat mempunyai ajal, apabila tiba saat ajal mereka, sesekali tidak akan dapat mereka lambatkan walau sesaat, mahupun mempercepatkannya. [ Yunus : 49 ].
     
           Walaupun kita berkawan(kapel) selama mana sekali pon, andai kita pegang erat tangan dia sekalipon, kalo dia bukan untuk kita, nescaya Allah akan pisahkan kita jugak tak kisah lahh..pisah dari segi apa...Andai kita putus cinta,jangan lah pi buat benda bukan bukan, takmao makan lahh,takmao mandi lah*eei busukk! bunuh diri ka*nauzubillahhh! Dan usah lah berdendam sebab ia amatlah di murkai Allah..Harus redha ye=')
  
    Kalao yang masih belum jumpa lagi dengan teman hidup tu, jangan la putus asa..sebab jodoh kita ni dah tertulis di "Luh Mahfuz" .cuma lambat ataw cepat ja kann=') bersabar banyak bnyak sebab kita ditetapkan dengan berpasangan di dunia ni.jangan risau wahai muslimin dan muslimah..=) Kalo dah jumpa sekali pon..niat berkawan haruslah ikhlas...bukan sekadar nak maen maen..Ingat tuu!*AMARAN KERAS!*

   Miera rasa takat ni jala dulu nohh.Sama sama lah kita muhasabah kan diri kita sendiri yaa..Ok papai ampa!!!
"Kalo dia jodoh kita, terimalah dia dengan seadanya semoga kita
berbahagia hingga ke Jannah"*maseh sudi membaca entri yang tak seberapa ni*

     

       
      
    

No comments:

Post a Comment