BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

like sini meh...mekasih..MUahh!

Saturday, December 10, 2011

Tengok syarat dan isi borang!

Assalammualaikum...
              
  Hai kawanss! Sepanjang hari ni buat apa pegi mana ja??ke dok rumah on9 smbil layan cita hindustan?^^ tadi ada jugak la tengok kejap cita hindustan kat tb 2 tuu...hOHo...agak besttt la..
Tadi petang mak miera mintak miera tulun dia buat keja sikit.taw tak keja apa? keja isi borang......
'Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia'

Tulun aunty aunty uncle uncle mak cik mak cik  pak cik pacik *atuk atuk nenek nenek isi borang buat mereka...borang ni boleh dapat kat JKK di kwasan rumah kita...tujuan borang ni adalah peruntukkan yang di beri oleh kerajaan.mesti korang ada yang pernah dengar dan ada yang dah isi kan...ini bagi yang tak tahu menahu lagi lah kan...meh kita tengok syarat syarat kelayakan permohonan RM 500*banyak tu..kalo keja belom tentu leh dapat sebulan 500 ratus.huh!

  1. mesti lah warganegara malaysia
  2. Lelaki atau pompuan yang menjadi ketua kepada ahli *maknanya ketua rumah la..yang tinggal serumah dengan pendapatan kasar bulanan RM 3000 ke bawah.*alamak tak  lepas la = ='
  3. ha kalo masih ada nenek yang duduk sorg2 ataw sebatang kara dengan jumlah pendapatan RM 3000 ke bawah..umur 60 tahun ke atas. 
Kalao ayah ,mak or atuk nenek korang memenuhi syarat syarat tu... kawan2 boleh dapati borang tu segera..mana taw ada rezeki bak kata pepatah ' tuah ayam nampak di kaki tuah manusia tiada siapa yang tahu kan?'.*ewah berperibahasa la pulak *.rebut peluang ini!

mekasih sebab sudi membaca^^ 

No comments:

Post a Comment